חתונה רפורמית

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/02/07 09:40 ד באדר התשסז

שאלה

שלום,

לאחרונה נתקלתי בשאלה שאני מתחבטת בה הרבה.

אני לומדת באוניברסיטה במסלול עם מעט מאוד אנשים, בו אני הדתייה היחידה. בשל עובדה זו, אני מרגישה הרבה פעמים שאני מייצגת חברה שלמה, ולפיכך לקשרי הידידות והחברות הטובים הנוצרים בקבוצה שלנו יש בעיניי חשיבות כפולה ומכופלת.

אחת מבנות הקבוצה עומדת להתחתן בקרוב, במקום לא כשר, בטקס רפורמי. היא הזמינה את כל חברי המגמה, מה גם שלי באופן אישי קשר קרוב מאוד עימה.

אני מתחבטת האם ללכת לחתונה זו, האם זה מותר הלכתית? מה יהיה המסר שאעביר- אם אחליט לבוא או אם אחליט לא אבוא, ומה מתגבר על מה?...

תשובה

בסד

שלום רב.

מה היא חתונה רפורמית?
האם הזוג לא נרשם כלל ברבנות...?משמע אולי כי יש בעיה של פסולי חיתון...ולכן הם פנו לרפורמים...
או שמה הכל בסדר והם מורדים בממסד בלבד לכן הם רוצים שינוי..ואז אפשר להציע להם רב נחמד וצעים ומיוחד לערוך את הטקס.

אם הם לא מעונינים אין ללכת לחתונה ..כי הדבר יתפרש כהכרה במרדנות הטיפשית הזו.
בברכה