בר מצווה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/02/07 19:54 ל בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבודו: לבני ימלאו בטו' בניסן 13שנים שאלתי היא האם מותר להקדים את עליה לתורה כשלוש שבועות לפני חג הפסח.בתודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

נהגו שאין מקדימים עלייה לתורה מאחר והילד אינו חייב במצוות ואינו יכול להוציא את הציבור ידי חובה.
לכן, מומלץ לאחר הפסח לקיים את הבר מצוה.
בבתי כנסת הנוהגים כמנהג עדות המזרח ישנם מקומות שנותנים לקטן לעלות סמוך לבר מצוה לתורה וקוראים לו עלייה שכבר קראו למבוגר.
יש מקום לסמוך על זה אך יכול להיווצר מצב לא נעים שמישהו מהקהל יתנגד ותיווצר חוויה מאוד לא נעימה לילד שאינו בר מצווה.
משל למה הדבר דומה לילד שעדיין לא הגיע לגיל שבו מותר לנהוג וכבר יש לו רשיון - האם שוטר שבודק אותו לא ישלול לו את הרשעון מאחר ונסע בשלב שאסור לו עדיין לנהוג?
לכן, עצי לאחר את העלייה לתורה ולקיימה לאחר ובסמוך לחג הפסח.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן