קבלת שבת

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 27/01/07 18:33 ח בשבט התשסז

שאלה

שלום,

1)באיזה פסוק או באיזה מזמור בדיוק מקבלים את השבת בקבלת שבת שקוראים בבית הכנסת?

תשובה

קריאת ששה מזמורי תהילים, ושירת "לכה דודי" הינה מנהג "חדש" (יחסית) בעם ישראל: כחמש מאות שנים. יש בתי כנסת שאינם נוהגים לקרוא מזמורים אלה ו"לכה דודי" גם היום.
לפי הנוסח המקובל ברוב בתי הכנסת, אמירת "מזמור שיר ליום השבת", כשמתבצעת בבית הכנסת לפני כניסת השבת, מהווה קבלת שבת בפועל. אם נאמרת אחרי כניסת השבת, הרי ששקיעת החמה היא היא כניסת השבת.