קושיית הבית יוסף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/12/06 19:36 ד בטבת התשסז

שאלה

האם הרב יוכל לתת לי הרבה תשובות לשאלה מדוע חוגגים את חנוכה 8 ימים ולא 7 (בית יוסף)?

(אם הרב יוכל אז כמה שיותר,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

מרן הבית יוסף מתרץ בעצמו שלושה תירוצים והם:
1)את הפך האחד חילקו לשמונה חלקים עבור שמונה ימים. הנס ארע כיוון שכל חלק קטן (1/8 מהפך האחד הספיק ליום שלם.
2) בלילה הראשון שמילאו את המנורה עם כל השמן שיהיה בפך. הנס ארע ביום הראשון לאחר שדלקה כל הלילה התמלאה המנורה שוב בשמן, וכך בכל לילה.
3)מיד כשמילאו את המנורה בשמן התמלא הפך שוב.

תירוץ נוסף ידוע בשם ה" שאילתות דרב אחאי גאון"
שמדייק את המילה "אפילו, "ולא היה בו להדליק אפילו יום אחד". כשמתווספת המילה "אפילו" - סימן שהיה נס כבר ביום הראשון .ואז על היום הראשון הוסיפו עוד 7 ימים.

וישנם תירוצים רבים אחרים .וכדאי לך לאמץ מנהג אישי ובכל שנה בחנוכה תחשוב על תירוץ נוסף ותעלה את זה על הכתב והיה זה שכרך.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן