הכשרת כלים במטבח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/12/06 11:35 כט בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב,

יש לי מספר שאלות:

1. כיצד ניתן להכשיר מכשיר מיקרוגל שהוא גם תנור? המיקרוגל הוא חלבי וחיממנו בו בכלי סגור שניצל והמכסה קפץ בגלל החום. מה לעשות?

2. קיבלנו מחמותי כלי זכוכית (קערה) שהוא חלבי לדבריה, אך לדעתי הם לא מקפידים ולכן אנו רוצים להכשיר את הכלי. זה כלי זכוכית לא פיירקס. (אנחנו אשכנזים).

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
אם זה קרה באופן חד פעמי והשניצל לא נגע בתנור, יש לנקות היטב, ולהרתיח בפנים כוס מים במיקרו.
הכשרת כלי זכוכית: אם אפשר להגעיל זה פשוט הכי טוב.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן