תפילה לבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/12/06 20:16 כה בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב,

יש פעמים שאני לא מספיקה להתפלל תפילת שחרית עם "שמע ישראל" אלא רק ברכות השחר,לכן שאלתי היא אם אני מתפללת תפילת מנחה כיצד אני צריכה להתפלל?

מפני שאני רוצה להתפלל עם שמע ישראל ובמנחה אין..רק בערבית..לכן,איך אני יחבר בין שמע ישראל למנחה?

תודה,והמשך יום טוב

מור.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם יש לך אפשרות אז תתפללי תפילת שחרית . ואם אין לך פנאי אז תתפללי תפילת מנחה ואם אין לך פנאי אז תתפללי תפילת ערבית.

נשים פטורות מק"ש כיוון שזו מצוה שהזמן גרמא, אך חייבות בקבלת מלכות שמים. ולכן חייבות לקרוא לפחות את הפסוק ראשון.וזה לא חייב להעשות בזמן קריאת שמע אלא במשך כל היום.

ויהי רצון שתפילותייך יתקבו לרצון אמן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.