אלימות נגדי מבעלי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/11/06 23:28 ו בכסלו התשסז

שאלה

אני נשואה 24 שנים,יש לנו 4 ילדים מקסימים (21-עד 7 אני סובלת מאלימות מילולית

כבר שנים אך הפעם הוא היה

אלים פיזית מה עלי לעשות?

האם להגיש תלונה?

והאם לשתף את הילדים הגדולים בבעיה למרות שהם לא היו בבית. אני רוצה לצאת מזה ולעמוד על שלי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
זו מציאות קשה מאוד מאוד.
את ההכרעה רק את יכולה לקבל. בשל העובדה שאלה הם חייך, ובשל העובדה שאת המחיר של ההחלטה מקבלת כל אישה שמחליטה.
אני יכול רק לייעץ, ולומר את גבולות ההלכה: מבחינה זו בוודאי ובוודאי ובוודאי להתלונן ולא לשתוק. את רשאית לצאת מזה לחיות את חייך, ואת זכאית ליחס כאל דמות עצמאית באופן מוחלט ולא כאל מי שנתונה תחת מרות בעלך.
אם יש בך את הכוחות - אזרי אותם, התלונני. אל תתביישי. לא את עשית את הדבר הרע כי אם הוא, ועל כן לא את צריכה להיות זו שסובלת כי אם זה שנוהג באלימות. מותר לך לשתף את הילדים בכך, ואם הם יעניקו לך תמיכה - אפילו כדאי לך לעשות את זה, ואז תהיה חזית רחבה יותר נגד האלימות שאת סובלת ממנה.

אני מקווה שתעשי את מה שטוב לך ומה שנכון לך.

כל טוב והרבה הרבה הצלחה. אם תזדקקי לעזרה - אעזור כמידת יכולתי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן