צבא או ישיבה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/11/06 23:19 ד בכסלו התשסז

שאלה

שלום!

אני לומד בישיבה בשלושה סדרים. יש לי חבר דתי-לאומי שהסביר לי את המעלה בשירות צבאי והגנה על הארץ. האם עליי לוותר על שלושה סדרים בישיבה (שחורה) או לעשות צבא???

ומה דעת הרב בעניין החבר, אם יש לו אפשרות להצטרף אליי לשלושה סדרים, או ללכת לצבא???

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

האם יש סתירה בין קיום מצוות תלמוד תורה, ובין המצווה להיות שותף בהחלת הריבונות הישראלית על ארץ ישראל (ע"י שרות בצבא)? לא בהכרח! אפשר ללמוד בישיבה שלושה סדרים ביום, ואחרי כמה וכמה שנים בישיבה, להצטרף לשורות ה"הסדר" או לשרת שרות צבאי באורך כזה או אחר. והחבר- יחליט הוא בעצמו מה הוא רוצה לעשות...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן