שאלת חלום

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 15/11/06 16:39 כד בחשון התשסז

שאלה

שלום..

מותר לעשות שאילת חלום??

קראתי באיזה ספר איך עושים וכתוב שזה מצליח ב100%...

ואני רוצה לעשות אבל הבנתי שיש שאלות מסויימות שאסור לשאול כמו מה יהיה בעתיד..אז אם אני שואלת שאלה שלא קשורה למה יהיה בעתיד מותר לעשות את זה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

בגמרא מופיע שחלום זה אחד מ60 בנבואה,
מאידך גם כתוב "חלומות שווא ידברו"
והגמרא אומרת שאין תבן ללא קש- כלומר אין חלום ללא שטויות...

אמנם יש שיטה של "שאלת חלום" אך היא דורשת רמה רוחנית גבוהה מאד.
נסיון להתעסק עם כוחות רוחניים בלי שיש לנו את הכלים לקבל ולהבין עלול, על פי הקבלה, לגרום למשברים גדולים.

על כן, אם מאד חשוב לך - את יכולה לעושת.
אלא שעליך להתנות מראש ולדעת שייתכן והחלום יהיה שווא ושקר ויטעה ועל כן אין לקבל את מה שרואים בו כהדרכה ברורה או כפתרון מובהק.
את הדרך לפעולה בחרי בעצמך על סמך ההלכה, ההדרכות בספרים הקדושים ושכלך הישר.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן