צריבת DVD

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 12/11/06 22:17 כא בחשון התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום,

קיבלתי בהשאלה מס' דיסקים של סרטי DVD מקוריים (של יוצרים לא ישראלים) אשר נקנו בסין במחיר זול. על מנת להחזירם בהקדם לבעליו רציתי לצרוב אותם בעצמי ולראותם בזמן שיתאפשר לי.

א. האם מותר לי לצרוב לשימוש חד פעמי?

ב. אם כן, מה דינם לאחר השימוש הראשון? האם מותר להראות לאחרים?האם יש להשמידם?

ג. מה דין צריבת סרטי DVD בכלל? והורדת סרטים מהאינטרנט בכלל.

אין מטרת הדיון תוכן הסרטים (הם צנועים)

בתודה ובכבוד רב.

תשובה

אם בדיסק נמכר בחנויות בישראל אז אסור. אם אין אפשרות לקנות אותם בארץ אז אין הפסד לבעל הדיסק ומותר. ככלל אסור להעתיק תוכנות. יש שהתירו בהורדת סרטים מהאינטרנט בתנאי שלא היית קונה אותם. (הרב ליאור).
הרב בר-אלי