מצרכים
350 גר´ חמאה
600 גר´ סוכר לבן
300 גר´ ביצים (6 ביצים גדולות)
500 גר´ קמח
3 כפיות א. אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
450 גר´ יוגורט/ שמנת חמוצה
5 גר´ קינמון טחון
50 גר´ שזיף מיובש
50 גר´ אגוזי מלך
50 גר´ משמש
50 גר´ חמוציות
50 גר´ צימוקים
(אפשר להחליף את הפירות והאגוזים בפירות אחרים שאוהבים)
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
מקציפים עם וו גיטרה חמאה, סוכר, קינמון עד שהחמאה מתרככת מוסיפים את הביצים בהדרגה כל פעם ביצה עד להתמזגותה בבלילה.
מערבבים אבקת אפייה וסודה לשתייה עם שליש מכמות הקמח מערבבים ומוסיפים חצי מכמות היוגורט/שמנת חמוצה, לאחר ערבוב נוסף מוסיפים עוד שליש מהקמח מערבבים.
מוסיפים לבלילה את שאר היוגורט/שמנת חמוצה ושארית הקמח עם הפירות היבשים ומערבבים היטב.
מעבירים לשתי תבניות אפייה אופים 35-40 דק ב180 מעלות
על מנת לבדוק אם העוגה מוכנה יש לנעוץ בה סכין או קיסם במידה ויצא נקיה ללא תערובת הבלילה העוגה מוכנה.
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות רשת קפה ביגה