דף יומי בקורס קצינים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/07/02 16:26 א באב התשסב

שאלה

בס"ד

בקרוב אני מתגייס לעשיית קורס קצינים.

אני משתדל כל יום להקפיד עד כמה שאני יכול ללמוד דף יומי. ובמשך הקורס קצינים אני מניח שיהיה לי מאד קשה להמשיך ולשמור על המסגרת הזו.

שאלתי היא אם מותר לי לקחת גמרא, ולחתוך את הדפים כך שכל יום אני אוכל להסתובב עם דף אחד במקום עם כל הגמרא, כי אי אפשר להסתובב במשך היום עם הגמרא וידוע לי שיש במשך היום בקורס קצינים זמנים מתים, שאפשר לנצל אותם ללמוד.

האם אין בכך פגיעה בספר קודש?

תשובה

בס"ד

אין לגמרא שמחה יותר גדולה מזה שאתה מחלק אותה לדפים ולומד בהם בקורס קצינים.

רק שים לב לעטוף את הדפים בשני כיסוים שאם תכנס למקומות המטונפים לא יהיה חשש בזיון לדפים.
עוד שים לב לחתוך אותם בשווה על מנת שתוכל אחר כך להחזיר אותם או לשמור אותם או לגנוז אותם.

שהקב"ה ישמור עליך ועל כל חבריך הלוחמים איתך

בהצלחה