"תאכל מרק תהיה חזק"- מיזם המרקים של 'כיפה' שיחמם לכם את החורף

היא גרפיקאית מוכשרת, עיצוב האתר 'סוכה על הדרך' רשום על שמה והיא יכולה לשפץ כל תמונה גם אם היא באיכות מזוויעה. בנוסף לכך, עבור ענת פרקו טולדנו, בצל על אף הדמעות, הולך הכי טוב בתוך מרק. זהירות חלבי

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/11/16 16:27 כב בחשון התשעז

"תאכל מרק תהיה חזק"- מיזם המרקים של 'כיפה' שיחמם לכם את החורף

החורף אמנם מסרב להגיע, אך זה רק עניין של זמן עד שהטמפרטורטות יצנחו והגשם יתחיל להכות בחלונות. אחד המאכלים האהובים והמחממים ביותר את הגוף ואת הלב, הוא כמובן מרק טוב ומהביל.

אז לרגל החורף שעוד ייזכר שהוא צריך לבוא, החלטנו לחמם עבורכם את הימים הקרים ולהגיש לכם את מיטב מתכוני המרק של חברי מערכת 'כיפה'. ההנאה מובטחת, עלינו.

השפית המדופלמת: ענת פרקו טולדנו

ענת היא הגרפיקאית האחת והיחידה של אתר 'כיפה'. כל עבודות הגרפיקה והעיצובים של האתר (כולל של המיזם הנוכחי), רשומות על שמה. היא נשואה לחגי, אמא גאה לשלושה ג'ינג'ים מתוקים ויחד הם גרים בשכונת קטמון בירושלים, אך לא לעוד הרבה זמן. היא משאירה לבעלה להתעסק במתכונים המורכבים, אך על פי מרק הבצל שהכינה לנו, יש לה הרבה במה להתגאות.

אז הכינו את הבצלים וקראו לשלמה ארצי שינגב לכם את הדמעות, כי אחרי שתאכלו את מרק הבצל של ענת אתם תלקקו את האצבעות.

מה לקנות בסופר:

1 ק"ג בצל חתוך לפרוסות

1/3 חבילת חמאה

2 כפות שמן

2 כפית מלח

1 כפית סוכר

קורט אגוז מוסקט

3 כפות קמח

1/2 כוס יין לבן

5 כוסות מים

3 כוסות חלב

עלי סלרי

100 גר' גבנ"צ מגוררת להגשה

הוראות הפעלה:

מטגנים את הבצל בחמאה ושמן על אש נמוכה בסיר מכוסה

מוסיפים מלח וסוכר וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב במשך חצי שעה

כשהבצל מושחם מוסיפים את הקמח ואגוז המוסקט

מערבבים בקערה בנפרד חלב, מים ויין ומוסיפים לסיר

מוסיפים גם את עלי הסלרי ומבשלים עוד חצי שעה על אש קטנה

טועמים ומתקנים תיבול או מוסיפים עוד מים אם חסר

אפשר לפזר גבנ"צ מגוררת בכל קערה לפני האכילה

בתיאבון!


(צילום: ענת פרקו טולדנו)

הסיפור שמאחורי המרק:

"ערב ירושלמי חורפי בשנת 2005. חזרתי לאחר יום עבודה מתיש לדירת הרווקות שלנו בנחלאות. ישבנו וחשבנו מה להכין לארוחת הערב. בדירת רווקות כמו בדירת רווקות, בדרך כלל המקרר לא הכי עמוס במצרכים, מה שלא השאיר לנו יותר מידי אפשרויות. לפתע בזווית העין בצבצו לי הבצלים ממתקן הירקות. חיברתי להם שאריות סלרי, וחלב שכמובן תמיד היה במקרר, חתכתי ודמעתי, חתכתי ודמעתי והכל למען מטרת העל, ארוחת הערב- מרק בצל"