איך מכינים קרפלך?

שלוש פעמים בשנה נהגו החסידים לאכול קרפלך, אחד מהם הוא בערב יום כיפור. הבצק רומז לחסד והבשר לגבורה, וכשמכסים את הבשר בבצק אז ממתיקים את הדינים. בואו לראות איך מכינים קרפלך

חדשות כיפה באדיבות אור חיה 06/03/12 10:06 יב באדר התשעב

איך מכינים קרפלך?

מתכון לקרפלך / באדיבות אור חיה

רכיבים

שתי כוסות וחצי קמח מנופה
כפית שטוחה של מלח
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים חמים
שתי ביצים שלמות

הוראות הכנה

את הקמח לערבב עם המלח בקערה. ליצור גומה ולהוסיף לגומה את השמן, המים והביצים. להתחיל לערבב וללוש. לוודא שכל הקמח מעורבב היטב, להוסיף מים לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד ולח. מכסים היטב ומניחים בצד למשך שעה.

לשים שוב את הבצק, שנתיים שהכפיל את נפחו, חשוב להקפיד על ידיים מקומחות.

חותכים את הבצק לשמונה חתיכות. בכל פעם נעבוד עם חתיכת בצק אחרת, אותה נפתח על שולחן מקומח עד לקבלת עלה דק. יוצרים מהבצק עיגולים, וממלאים אותם עם מעט בשר מוכן ומסונן. (מילוי הבשר בקרפלך אמור להיות טפל, כך שניתן להסתפק בבשר טחון מטוגן קלות עם מלח בלבד)

ניתן להקפיא, רק חשוב לפזר קמח בין השכבות השונות כדי שהקרפלך לא ידבקו אחד לשני בהקפאה. אם בחרנו להקפיא את הקרפלך, יש להוציא אותו ערב קודם מהמקרר.

מבשלים את הקרפלך במים רותחים עם שמן ומלח או מרק רותח למשך לפחות חצי שעה.

אוהבים לבשל? בקרו במדור המתכונים שלנו