צום תשעה באב במהלך טיפולים כימותרפיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/07/17 04:04 ג באב התשעז

שאלה

שלום רב,

אשתי עוברת טיפולים כימותרפיים כתוצאה מסרטן השד.

בערב תשעה באב אמורה לעבור את הטיפול העשירי(מתוך 12) בטקסול(לאחר שסיימה כבר את סדרת 4 טיפולי ה-AC.

שאלנו את הרופאה המטפלת (שאינה מגדירה עצמה כשומרת תורה ומצוות) האם מותר לצום, הרופאה אמרה שלפי מה שהיא יודעת יש היתר גורף למטופלים שלא לצום.

שאלנו אותה מה המלצתה והיא אמרה שהיא ממליצה לפחות לשתות.

כששאלנו מה הסיכונים לא קיבלנו תשובה ברורה למעט זה שהיא חוששת להתיבשות ולכך שבאופן כללי הגוף חלש ולא כדאי להכביד עליו.

מה דעת הרב?

האם יש משמעות לשתייה בשיעורין?

תודה ויישר כח.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, רפואה שלמה.

אכן, בטיפולי כימותרפיים מקובל על הצוות הרפואי שיש חשיבות לא להתייבש, ולא להטיל עול נוסף על הכליות גם במיעוט שתיה.

על כן, הדבר הנכון לעשות הוא לא לצום בכלל, ולשתות כמה שצריך.

ביסוד ההלכה, אין דין ״לשיעורין״ בתעניות ציבור. זה לא כמו יום הכיפורים.

כל טוב ושוב הצלחה בטיפול הרפואי