בילוי בתשעת הימים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/07/17 06:55 כד בתמוז התשעז

שאלה

רציתי לברר האם מותר לצאת עם המשפחה לצימר בתשעת הימים ולא בשבוע שחל בו תשעה באב.

ולהנות מהטבות המקום כמו רכבל.קיר טיפוס.

ללא מים.

יש לציין כי המחיר היה מוזל ולכן נראה טוב אבל אם ישנה בעיה הלכתית אז נבטל.

תשובה

שלום

כמובן שהמחיר מוזל, כי הציבור הדתי והחרדי לא מגיע לנופש בזמנים הללו.

משנכנס אב ממעטין בשמחה, ואפילו במשא ומתן שמשמח, וקל וחומר לצימר שמטרתו בילוי ושמחה.

לכן, אם אין צורך בריאותי מיוחד, ואם לא נגרם לכם הפסד משמעותי מהביטול, נראה שנכון לבטל.

חזק וברוך וקיץ טוב