תרופות

חדשות כיפה רבני כושרות 10/10/15 23:07 כז בתשרי התשעו

שאלה

ב"ה

שלום וברכה.

קיבלנו המלצה מהרופא לתרופה נגד שילשול עבור בננו בן השנה. שם התרופה טסקטן (אבקה). לאחר שקנינו אותה ראינו שהיא מורכבת מג'לטין טנאט. האם מותר לתת לו תרופה זו?

בננו אף סבל מאי עלייה במשקל ולכן הרופא המליץ לנו על INFATRINI - מזון ייעודי על בסיס חלב.

(מיוצר בהולנד ומיובא ע"י מגאפארם בע"מ, רעננה) דיברתי עם החברה המייבאת והם אמרו לי שאין להם הכשר למוצר, אך הוא מורכב מרכיבים שאין איתם בעיית כשרות.

ברכיבים של המוצר ראיתי שיש בו חלב ומוצריו, שמן ממקור חד תאי, שמן טונה ועוד ועוד.

האם מוצר זה מוכר לכם וידוע לכם משהו לגבי כשרותו? ולחילופין, אם אין הכשר עד כמה מותר או אסור לתת אותו לתינוק?

תשובה

יש הרבה אד מורים כאלו בשוק. ברור ש"החברה" אינה מבינה בכשרות ואין לסמוך כלל וכלל על מה שהם אומרים.
הצעתי: לדבר עם הרב של קו"ח. להסביר לו את המצב הבריאותי של בניכם. הוא יכול להכריע הלכתית מה לעשות. יתכן שהוא יכול גם להציע תרופה חילופית. מה שצריך להיות ברור לכם הוא: תינוק בריא מוגדר כחולה שאין בו סכנה, אבל יתכן שהמצב שתיארתם כבר עבר למצב של ספק פקוח נפש ואז הכל מותר.
הרב רוזנברג- 0506263052
אפשר לומר שנשלחתם מ"כושרות".