תפילת ערב שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/06/16 15:00 יד בסיון התשעו

שאלה

שלום. רציתי לשאול לאן אמורים לפנות ומתי בלכה דודי? תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש דעות שונות:
מנהג האר"י היה לקבל את השבת בשדה, והיו פונים לצד מערב ששם החמה שוקעת, ואמרו חז"ל (ב"ב כה, א) שבצד מערב עיקר גילוי השכינה. ונתקבל המנהג בבתי הכנסת, לפנות לצד מערב בעת אמירת הבית האחרון שבפיוט 'לכה דודי' שבו אומרים 'בואי כלה'. לפי זה, גם כאשר פתח בית הכנסת לכיוון אחר, פונים לצד מערב. ויש נוהגים לפנות לצד פתח בית הכנסת, ואפילו אם אינו מכוון למערב, לבטא בכך שהשבת כאורח הבא דרך הפתח.
מתוך
http://ph.yhb.org.il/01-05-14/