תפילת מעריב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/12/12 16:57 יג בטבת התשעג

שאלה

הרב שרלו היקר,

לעתים אינני יכול להתפלל מעריב מיד בצאת הכוכבים. לפעמים כי יש מניין מאוחר יותר, לפעמים כי אני רוצה לעבוד, לפעמים בשל פגישה חשובה. בכל מקרה אני מתפלל במניין מאוחר יותר (לפני חצות). האם זה אסור? האם עשיית סימן שאני אזכור את התפילה או לסכם עם מישהו שיזכיר לי להתפלל תהפוך זאת למותר?

תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

ההלכה אומרת אמנם שאין לאכול לפני תפילת ערבית, כדי שלא יימשך וישכח, אולם אם נעשו סימנים מובהקים שניתן לסמוך עליהם ולא לשכוח את התפילה - מותר.

כל טוב