תפילת הדרך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/12/16 20:57 כה בכסלו התשעז

שאלה

שלום,

אשמח לדעת בעניין תפילת הדרך?

1. כל יום בהלוך אני נוסעת עם טרמפ למקום עבודתי ובחזור עם אוטובוס. קורה לי הרבה שאני שוכחת להגיד תפילת הדרך בהלוך ובחזור אני מתלבטת אם להגיד, ואם כן האם להוסיף את המילים 'ותחזירנו לביתנו בשלום' שכן אני מעוניינת להגיד רק עבור החזור שלי.

2. במידה ובבוקר אני זוכרת להגיד את תפילת הדרך כולל את המילים 'ותחזירנו לביתנו בשלום' אך במהלך היום גיליתי שלא אחזור הביתה אלא אסע למקום אחר (אליו לא כיוונתי בתחילה שאמרתי את תפילת הדרך) האם עליי להגיד עוד פעם את תפילת הדרך? אם כן, האם להוסיף 'ותחזירנו לביתנו בשלום'?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. כשאת בדרך חזרה וודאי יש מקום לומר "ותחזירנו..."
2. אין אומרים פעמיים ביום תפילת הדרך.
מה עוד שבסופו של יום את חוזרת הביתה - לכן המשפט "ותחזירנו..." נשאר בתוקפו.