תפילה של גננות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/08/16 18:46 כט בתמוז התשעו

שאלה

שלום. אני עושה קייטנה ביתית ורציתי לדעת מה עושה גננת בעניין התפילה.

ילדים קטנים מתפללים תפילה נורא קצרה-צריך להתפלל לפני? ואם כן אז מותר לי להגיד את שם ה' בתפילה איתם? ואותו דבר מה לגבי ברכת המזון?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

וודאי גננת לא מתפללת את התפילה שלה עם הילדים. היא חייבת להיות ערנית כלפי התנהגותם, להשגיח עליהם ולהגיב להתנהגות קצת מפריעה.
אי אפשר להתפלל ברצינות בתנאים כאלה.
הגננת (כמו כל עובד) מפללת לפני העבודה, בזמן העבודה היא מרוכזת במילוי תפקידה על הצד הכי טוב.
לשם חינוך קוראים תפילות וברכות בשם מלא - וודאי כאשר עבור הילדים הללו זו התפילה שלהם וזו הברכה שלהם.
כך יש וודאי לנהוג גם בברכות הנהנין וברכת המזון וכיו"ב כאשר מחנכים את הילדים לברך - אומרים ברכה בשם מלא.