תעודת הכשר בזמן שביתה

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 15/01/04 04:43 כא בטבת התשסד

שאלה

שלום רב

לצערנו, מסיבות אלו ואחרות, המועצות הדתיות שובתות ולא מחדשות תעודות הכשר למסעדות וחנויות.

הגעתי למסעדה ליד מקום העבודה, שמיום הקמת היא כשרה, אך השבוע כשהגעתי ראיתי שהתעודה לא בתוקף.(עד סוף כסלו תשס"ד) כאשר שאלי את המנהל במקום לגבי התעודה הוא ענה שבגלל השביתה לא מחדשים את התעודות אבל יש לו משגיח שנמצא במקום כל יום.

התקשרתי למחלקת כשרות של תל אביב ובררתי לגבי אותה מסעדה ונאמר שהיא אכן בהשגחה.

שאלתי האם אין כאן בעיה ןבגיעה באמון הציבור?

והאם ניתן לסמוך על תעודה שפג תוקפה כאשר אין חידוש תעודות בגלל שביתה?

בתודה

אלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

נכון מאד, יש כאן הרבה בעיות אבל זה לא המקום לדון בהם.
צריך תמיד להתקשר להמועצה הדתית כדי לברר מה המצב באותו מקום. יש מקומות שממשיכים לעבוד כרגיל כמו בתל-אביב ויש מקומות כמו בבת-ים שפירסמו שהורידו את כל ההשגחה בעיר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן