תכשיטים וקמעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/10/11 10:51 ז בתשרי התשעב

שאלה

שלום.

ברצוני לקנות שרשרת נגד עין הרע.מצאתי משהו שמוצא חן בעייני אבל אני יודע שיש בעיה מסוימת עם התכשיטים שמופיעים עליהם אותיות מהקבלה וכו׳.על השרשרת שאני מעוניין לרכוש כתוב ״בן פורת יוסף בן פורת עלי עין״ אני יודע שהפסוק הזה הוא סגולה נגד עין הרע.שאלתי היא האם מותר להיכנס עם הפסוק הזה לשירותים או שישנה בעיה בדומה לשרשראות עם אותיות קבלה.תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין להכנס עם תכשיטים שיש בםה פסוקים לשירותים.
כמו כן קמיע שהוא סטנדרטי הנמכר בחנויות איננו קמע אלא סתם דבר שאין בו כל הגנה, אלא א"כ נכתב על ידי אדם שיודע לעשות קמיעות בקדושה וטהרה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן