תיקון תספורת לגזור רק כמה שערות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/12 23:48 ז באב התשעב

שאלה

שלום הרב,היו לי בתספורת כמה שערות מכוערות ובולטות שהייתי חייב להוריד כי זה ממש העיק עלי....האם זה בסדר? איך אפשר לחפר על זה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

תספורת אסורה לבני אשכנז מי"ז תמוז, לבני ספרד יש אוסרים מר"ח ויש שאוסרים רק בשבת שחל בו והשנה אין שבוע שחל בו ולכן לא נהגו איסור זה.
אם את מהקהילות שנהגו לא להסתפר, בכל אופו אם זה צער גדול והפרעה יש שמקילין להוריד, כפי שנאמר לעניין שער המפריע לאכילה וכדו'. וכמו כן אם עדיין יש לך חשש כדאי להתחזק בשמירת מנהגי עדתך, לבררם עד תומם ולדעת טעמיהם ושורשיהם, ובכך יהיה התיקון.

צום החמישי לששון ולשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן