תיקון למשכב זכר מהעבר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/04/15 15:48 כ בניסן התשעה

שאלה

שלום שמי גילי (שם בדוי) . בן 25.. סובל כשלוש שנים מחרדות ודיכאונות . מעולם לא הייתה לי בת זוג כיוון שאני טיפוס ביישן ומופנם וחסר ביטחון עצמי. בעוונתי בעבר ניסיתי משכב זכר . לא היה מגע מיני מלא פשוט משהו חד פעמי וחולף. בגלל היעדר בת זוג ממש כל חיי ניסיתי בעבר משכב זכר בגלל התעוררות מינית שחלה אצל כל אדם. ניסתי הייתי חושב על זה לפעמים וזהו. מאז שהתחילו לי חרדות ודיכאונות נפשי מתיחסרת. נפשי מתייסרת גם מהמחשבה שעשיתי משהו אסור שעשיתי משהו שאין לו תיקון ואין לו מחילה. אני חיי בפחדים למות וגם בפחדים על עונשי שיהיה בגלל האיסור שעשיתי. מאז ומתמיד נמשכתי לבנות ותמיד אני מנסה לחפש את זוגתי לחיים. עברי עם משכב זכר שקרה רק כפעמים היה שוב בגלל חיפוש תאווה מינית ותו לא. כנראה בגלל החוסר מבת זוג גרם לי לבלבול . היום עדיין לעיתים אני סובל מתחושה שמישהו מדבר אליי מתוך נפשי ואומר לי שאין סליחה ומחילה למה שעשיתי. כאילו משהו מייסר אותי מבפנים . כבוד הרב.. מה התיקון ? איך אני מבריא את הנפש?? איך אני גורם לעצמי להפסיק להתענות מהיסוריים של העבירה . זה הייתה מעידה חד פעמית מבחינתי. איך אני גורם לנפש להיות שמחה כי אני פוחד מאוד . לפעמים לבתי כנסת אני מרגיש לא שייך או כמי שעשה עבירה אז אין לו זכות לבוא להתפלל וכך התרחקתי. איך? אני מדבר עם בורא עולם. אני אומר לו שלקחתי על עצמי לחדול מזה לתמיד ועדיין מרגיש רע כאילו אין תקנה . לקחתי על עצמי לו להתעסק עם זה יותר ולרכז מאמצים במציאת כלה ולהתחתן כדת משה וישראל וזהו חלומי. אין לי משיכה לגברים. תעזור לי מה אפשר לעשות כדי לכפר על זה?? בבקשה נפשיי מתייסרת אנא ענו לי ככל שניתן מהר. תודה

תשובה

שלום

אני מבין לליבך יקירי.
היסורים על האיסורים, מלמדים על נשמתך הכנה המבקשת להתנער ממעשי העבר. אשריך שזכית לעמוד כבעל תשובה במקום בו צדיקים גמורים אינם עומדים.
המשך בשמירה על הברית, ומעתה קבל את הודעת התורה שד' מוחל לשבים בלב שלם ואינם שבים על חטאתם.
אל תהרהר בעבר אלא הבט לעתיד, תמצא אשה יראת שמים שנאה בעיניך, ותקים בית נאמן בישראל. זו התקנה העליונה והאמיתית למה שקרה.
כל המסע- בנחת. ואם יש חוסר נחת ורוגע, ללכת לפסיכולוג ירא שמים לייעוץ.

בהצלחה