שקיות תה בשבת

חדשות כיפה רבני כושרות 06/12/15 21:36 כד בכסלו התשעו

שאלה

שמעתי שהרב משה כץ אמר על שקיות התה של ויסוצקי שהם עברו תהליך כעין בישול ולכן אפשר לשים אותם בכלי שני לכו"ע.רציתי לדעת האם מידע זה נכון.תודה

תשובה

לא יתכן שהוא יגיד כדבר הזה כי תהליך יצור יכול להשתנות מפעם לפעם ויכול לצאת מכך תקלה חמורה מבחינת הלכות שבת. ונוסף על כך, אם משהוא יגיד דבר כזה על תה מסוג מסוים של חברה מסוימת, כולנו יודעים שמהר מאד יגידו שכך הדין ב"תה" באופן כללי גם מזה יכול לצאת תקלה (כי לכל חברה יש את תהליך ליצור שלה). וגם ברור שאחרי זמן קצר לא יגידו שכך המציאות רק בתה פשוט אלא בכל סוגי התב וגם התה עם תמציות טעם שלא נתבשלו * ולכן "חכם עניו בראשו" והוא צריך "לראות את הנולד" - ולכן אפילו אם זה נכון, אנו לא מפרסמים דברים כאלו לציבור הרחב.
אפשר לשאול בהכשר של הרב רובין והם יכולים לומר מה המציאות כרגע.