שקיות סופר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/01/11 14:30 יב בשבט התשעא

שאלה

שלום רב!

ברצוני לברר משהו.

במידה ואני עושה קניות בסופר ולוקחת שקיות הביתה,לא אלה שמשומשות למוצרים אלה שקיות נוספות שלא בשימוש-זה גזל.

במידה שאני יודעת מראש שאני רוצה לקחת שקיות הביתה שישמשו אותי בצרכים בבית ובמכוון שמה כל מוצר בנפרד בשקית נפרדת במטרה שיהיו הרבה שקיות שאוכל לקחת.

האם זה גזל?

רוצה להדגיש שאני מודעת מראש למה אני שמה כל מוצר בנפרד,במטרה של לקחת כמה שיותר שקיות הביתה!

תשובה

שלום

יש להניח שבעלי הסופר מסכימים שתקחי שקיות בצורה סבירה, דהיינו מוצר בשקית. אך לקחת שקיות ריקות אין דעתם נוחה כנראה, ולכן אין לנהוג כן אלא אם ביקשת רשות.

כל טוב