שקיות ניילון בשבת

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 21/08/11 12:29 כא באב התשעא

שאלה

שלום

האם מותר לחתוך שקיות ניילון לאשפה מגליל שקיות בשבת? [רק כשהפח התמלא עד הסוף..]

האם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים?

אשמח למקוורת

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
קריעה שיש בה תועלת אסורה מהתורה משום מלאכת 'קורע' ואם מכוון לקורעו במקום שהוכן בנקבים לחיתוך מדויק, יש אומרים שעובר גם על איסור 'מחתך' (עיין ארח"ש יא, מ).

ולהלן הרחבה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=428

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן