שנה שמינית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/10/08 15:01 ו בתשרי התשסט

שאלה

שלום לרבנים החשובים!

ברצוני לדעת אם מותר לזרוע השנה (אחרי שמיטה) שטילים או זרעים ממשטלה שלא שמרה שמיטה?

אשמח לקבל מקור (שם של ספר) שממנו אוכל ללמוד ולהעמיק יותר בנושא.

תודה רבה ויישר כח!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שתילים שנוצרו באיסור בשביעית אין לשתלם. עיין קטיף שביעית עמ' 117, ובהערות שם.

גמר חתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן