שמירת שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/08/16 01:51 ג באב התשעו

שאלה

שלום, רציתי לדעת מה קודם למה? כיבוד אב ואם או שמירת שבת?

קרה לי מיקרה השבת ששמרתי שבת ובערב שישי הוריי לא רצו שאני אחוזר ברגל לבד ובחושך כי הם פחד אליי. אני כמובן רציתי ללכת ברגל ולא לחלל אבל הם לא הסכימו לי אז נסתי באוטו פעם אחת ואח"כ המשכתי לשמור. האם חיללתי את השבת?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
כיבוד הורים לא דוחה שבת, ולא מצווה או עבירה אחרת. ולכן גם אם הוריו אמרו לו לחלל שבת, לא יחלל (שהרי גם הם מחויבים בשמירת השבת והמצוות).
ומכל מקום, כיון שחשבת שבזה אתה מקיים מצוות כיבוד הורים, יש לומר שאתה היית בגדר של "טועה בדבר מצווה", שהוא פטור (מלבד זאת שלא אתה נהגת ברכב. אומנם גם זה אסור, אבל זה לא חילול שבת כמו של מי שעושה ממש מלאכה).
ובע"ה בזכות רגישותך לכבוד הוריך ולכבוד השבת, תזכה לעלות מעלה מעלה.
בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן