שמירת שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/11/15 17:08 ג בכסלו התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אני ובעלי חילונים ומעוניינים מאוד לשמור את מצוות השבת קודש.

אשמח להכוונתך הכיצד לעשות זאת, ואיך להתחיל?

האם צריך לשמור במכה אחת? במידה וכן זה מאוד קשה ניסינו.

אשמח להדרכתך ועזרתך.

תשובה

שלום וברכה

ברוכים הבאים.
אתם צודקים כי טוב להיכנס קמעא קמעא, לעשות את מה שכבר אפשר לעשות, ולא להישבר ממה שעוד לא ניתן לעשות, אך להמשיך להתקדם כל הזמן.
הטוב ביותר הוא אם תמצאו שכנים לכם שהם שומרי מצוות, והם יוכלו ללוות אתכם, ולהדריך אתכם אט אט.
כדאי להתחיל בראש ובראשונה במצוות העשה של שבת - הדלקת נרות לפני שבת, ועשיית קידוש בליל שבת, ועל ידי כך עושים את המעשים החיוביים המבטאים את השבת מבחינה מעשית.
ובד בבד, להתחיל להימנע מעשיית הדברים האסורים בשבת. אולי נכון להתחיל באיסור הבערת האש על כל צורותיה - למן איסור הדלקת הכיריים וכן הימנעות מבישול בשבת, דרך ההימנעות מהדלקת חשמל (אפשר להדליק לפני שבת, ושהדברים יכובו ויודלקו בשבת על ידי שעון שבת) והפעלה וכיבוי של מכשירים חשמליים, וכמובן הימנעות מנסיעה בשבת.
אולם, כאמור, הטוב ביותר הוא להיות מודרכים על ידי מי שחי את הדברים - בין אם זו משפחה שכנה לכם ובין אם זה הרב המקומי.

כל טוב ושוב, ברוכים הבאים.