שמירת שבת בצבא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/05/16 13:33 יט באייר התשעו

שאלה

אני מתגייסת בעוד פחות משלושה חודשים והשבוע שיבצו אותי לתפקיד בתור : תצפיתנית במערך מודיעין השדה.

בתפקיד הזה צריך גם לתפקד בימי שישי שבת.

התפקיד כולל התעסקות במכשירים אלקטרוניים. איך זה מסתדר?

אני לא מרגישה בנוח להתעסק במכשירים ביום שבת...

תודה רבה ושבת שלום.

תשובה

שלום
מי שמתגייס לצה"ל צריך לדעת שעיקר ייעודו של צה"ל הוא בהגנה על ביטחון ישראל, ומכיון שאויבי ישראל לא נחים בשבת, צריך לשמור על ביטחון ישראל גם בשבת, והדבר כרוך פעמים רבות גל במלאכות שבחיים הרגילים שלנו הן אסורות, בדומה לפעילות של רופאים.
באופן כללי, על פי פקודות מטכ"ל, חילול שבת נצרך רק כשיש צורך מבצעי, וזה תואם את ההלכה שמחללין שבת גם על ספק פיקוח נפש.
אבל כמובן שישנם המון פרטים, ויש דברים שחובה לעשות אותם ויש דברים שאסור לעשות אותם.
לכן צריך להתקשר לקו החם של הרבנות - 0529-414-414 שפועל 24 שעות ביממה כדי לענות לחיילים.
כדאי להתקשר אליהם לפני הגיוס לקבל חומר כללי על התפקיד, ואחרי הגיוס כשכבר תכירי את המציאות ותדעי מה לשאול באופן מפורט.
מומלץ מאוד בשבתות שכאלה, לדאוג למלא את השבת בתכנים תורנייים רוחניים, בכדי לשמור על תחושת קדושת השבת.
כל טוב