שמירה בין בשר לחלב - אדם שחזר בתשובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/10/16 20:38 כז בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

הנני בת לאב שחזר בתשובה לפני מספר רב של שנים ולאמא שמקור משפחתה בהולנד.

עלתה שאלה אצלנו בבית כמה שעות עלינו לשמור בבית בין בשר לחלב (כמו האב- שחזר בתשובה, ומאז שחזר בתשוסה שומר שעה אחת(האם זה נכון והלכתי?), או לפי האם-ששומרת שעה מפאת היותה הולנדית)?

ז"א-אם אבי אכן יכול לשמור שעה אחת-האם עלינו לשמור כמוהו? כמו אמא שלנו? או להחמיר?

תודה רבה ובברכת שבוע טוב!

הדס גוס, בת 19, ירושלים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

איני חושב שיש הלכה חד משמעית בשאלה זו.
נראה נכון לשמור על דברי השולחן ערוך - שש שעות.
אולם, אם יש מנהגים אחרים (כמו שאני נוהג - מנהג אבותי שלוש שעות) אפשר לנהוג במנהגים אלה.
על כן, אם זה הפך להיות מנהג המשפחה - אפשר לשמור עליו.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן