שם משפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/03/17 20:24 יז באדר התשעז

שאלה

שלום רב,

יש לי שאלה ואשמח שתענה לי עליה,

אני עברתי חיים לא קלים ואני מרגישה ששם המשפחה שלי לא טוב ולא יפה והוא זה שבעיקר גרם לי רע בחיים.

האם מותר להוסיף/לשנות שם משפחה חדש בעל משמעות טובה ויפה שאני בוחרת אפילו שעוד לא התחתנתי?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין משמעות לשם משפחה מבחינה יהודית או הלכתית, השימוש בשם משפחה הוא רק בדורות האחרונים.
לכן אפשר לשנות את שם המשפחה.
במיוחד כאשר מדובר בבת שממילא בשלב מסוים מחליפה את שם המשפחה שלה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן