שלוש תפילות ביום \ תפילין

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/11/16 22:22 ז בחשון התשעז

שאלה

למה צריך להתפלל 3 תפילות כל יום?

ומה כל כך חשוב בלהניח תפילין?

תשובה

לשואל שלום
1. התפילה היא נושא רחב, אשתדל לענות בקצרה ובדיוק.
שלוש התפילות מזכירות לנו את העיקר בעולם, הקדוש ברוך הוא, בכל רגע ביום.
[שחרית]- מיד כשאנוחנו קמים, הדבר הראשון שאנו עושים: להודות לה' שהוא המחיה את העולם.
[מנחה]- גם בתוך המיית היום, העבודה, הלימודים, המשפחה, החברים, לוקחים פסק זמן להודות לה' על הכל ולבקש ממנו.
[ערבית]- לעת ערב, כשכל היום מאחורינו, אנחנו מוצאים לנו כמה דקות להתייחד עם ה' ולהודות לו על כל שהשפיע עלינו.
להרחבה, אמליץ לך על הספר "שפתי תפתח".
2. התפילין הם הביטוי המעשי לזיכרון המחשבתי.
בארבע פרשיות אלו, נזכרו עיקרי אמונת ישראל ותורתו. בשתי הפרשיות הראשונות, מבוארת קדושת בכורות ישראל וחג הפסח, המבטאים את קדושתם וסגולתם של ישראל, שעל כן הוציאנו ה' ממצרים באותות ומופתים, ותוך כך נתגלה לנו ולעולם כולו שה' משגיח על כל העולם, והכל בידו. ומגמת היציאה ממצרים להנחיל לנו את ארץ ישראל, ארץ זבת חלב ודבש, בה נזכור אנחנו ובנינו את תורת ה' ונחיה לאורה. בשתי הפרשיות האחרונות מבוארת האמונה באחדות ה', והמצווה להתקשר אל ה' באהבה, ללמוד את תורתו וללמדה את הבנים. ועוד מבואר יסוד השכר והעונש, שהקב"ה משגיח על ישראל, ואם נחטא ח"ו – נאבד מעל הארץ הטובה, וכשנהיה צדיקים נתברך ונאריך ימים על האדמה אשר נשבע ה' לאבותינו.
(מקור: פניני הלכה ליקוטים א ט)
עלה והצלח!