שירי נקמה.

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 03/03/06 11:59 ג באדר התשסו

שאלה

האם מותר לשיר את השיר מדברי שמשון "זכרני נא"

הרי מדובר בשיר נקמה,והרי היהדות אוסרת זאת.

האם אין בכך מן הסתירה?

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעיה בשמיעת השיר "זכרני נא", אשר מבוסס בעיקרו על מילים מתפילתו של שמשון לפני מותו.

לגבי נקמה, היהדות איננה אוסרת נקמה. אמנם אסור לאדם באופן פרטי לעשות מעשה של נקם, אבל להתפלל שה' ינקום את נקמתנו, זה וודאי מותר. ובקשת הנקמה מופיעה בתפילות רבות.

גם שמשון, לא נקם נקמה אישית, שהרי לא היה בכחו להפיל את עמודי התווך של הבניין, ורק בעזרת ה' הוא הצליח לעשות זאת, אם כך המדובר בנקמה א-לוקית שהיא וודאי רצויה.

פורים שמח

יעקב סביר