שירי אהבה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/10/16 14:23 יז בתשרי התשעז

שאלה

קודם כל תודה רבה לכם על האתר המדהים הזה. ממש כיף שאפשר לשאול כאן כל שאלה ולקבל תשובות..

יש לי כמה שאלות לגבי שירי אהבה.

1. יש בעיה לשמוע שירי אהבה? (הכוונה לא לשירים רדודים..)

2. אם אני נותנת לשיר משמעות משלי (שלא מדברת על גבר ואישה - למשל אהבה בין עמ"י לקב"ה או לארץ ישראל) – אז זה מותר או שזה סתם מן תירוץ כזה וניסיון להצדיק דבר לא טוב?

3. כנ"ל לגבי שירים שמישהו עוזב את חברה שלו או כל מיני דברים בסגנון – אפשר לתת לזה משמעות אחרת ואז זה לא בעייתי?

מקווה שהשאלות מובנות..

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום יקרה!
מה שלומך?
שאלת שאלה מעולה, וכחובבת מוזיקה בעצמי, אני כל כך שמחה לענות לך עליה.
האמת, אולי זה יאכזב אותך ואולי לא אבל התשובה לשאלה שלך היא לא שחור או לבן. זאת אומרת שאם היית שואלת כמה רבנים, לדוגמה, מה התשובה לשאלה זו אני חושבת שכל אחד היה עונה לך בצורה אחרת.

אז כמו שאמרתי גם אני חובבת (האמת, לא חובבת אלא מעריצה נלהבת) של מוזיקה
ומה אני אגיד לך, את בטח מכירה את זה,
המוזיקה משפיעה מאוד על הנפש.
את מכירה את הימים האלו שאת קצת בבאסה ואז את שומעת שיר ואת מרגישה שהוא נכתב בדיוק וממש עליך, או שיר כזה שמרים לך את המצברוח?
אם הדוגמאות שהבאתי כאן מדברות אליך, כנראה שגם עליך המוזיקה משפיעה לא מעט.
המוזיקה נוגעת לנו בנימי הנפש פנימה.
כשדוד המלך רצה לקבל נבואה הוא ביקש שיבואו אליו אנשים שיודעים לנגן וככה הם החיו את נפשו.

אז האם יש בעיה לשמוע שירי אהבה? מה קורה אם נותנים לזה משמעות אחרת?
אני אענה לך משני כיוונים:
1. יש שיטה שנקראת "ניגון כשר ומנגן כשר". מה שזה אומר בעצם, שלא רק שהמוזיקה משפיעה עלינו אלא גם המקום ממנו היא נוצרה. אם היא נוצרה ממקום כשר וממקום טהור היא תביא אותנו למחשבות טהורות. האם היא נוצרה ממקום של יצרים ודברים לא טובים היא גם תשפיע עלינו לרעה. את יכולה לקרוא יותר על הצד הזה של המטבע בספרו של הרב גיא צבי מינץ.
2. יש שיטה שבעצם "מגיירת" את השיר, וכמו שאמרת, לוקחת שירים ומשנה את המילים או את המשמעות. את יכולה לראות את זה (או יותר נכון לשמוע את זה) בניגוני חב"ד לדוגמה, שהרבה מהם אילו שירי עם רוסיים ששינו להם את המילים או אם נקרא לזה כך "העלו אותם למדרגה רוחנית אחרת".

אז מה בתכלס?
אני חושבת שאין כאן נכון או לא נכון.
יש כאן את הנפש שלך ואת ההשפעה של הדברים שנשמעים על הנפש שלך.
אם את רוצה להיות כנה ואמיתית עם עצמך - תבדקי מה ההשפעה של השירים הללו עליך. איך את מרגישה אחרי שאת שומעת את השירים האלו? איך את מדברת?
אני ממליצה נגיד להפסיק לשמוע שירים כאלו למשך חודש, ואז אחרי חודש תראי מה יקרה אם תשמעי את השירים הללו, איך תרגישי.
זה יעזור לך להבין יותר את המקום בו את נמצאת.

אז נשתמע ושיהיה בהצלחה!
בת-חן
batchenoh@gmail.com

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן