שיער ארוך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/07/09 17:06 טו בתמוז התשסט

שאלה

שלום,

האם שיער ארוך לבנים נחשב כחילול השם?

האם יש בעיה עם הנחת תפילין על שיער ארוך? הברכה היא לבטלה? אם הברכה היא לבטלה, האם להגיד לחבר שעדיף שלא יניח?

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אם מניחים את התפילין על גבי השער כדרך גידולו, באותו אזור שהתפילין מונח נמצא רק השער שצומח שם (לא בלורית ולא 'קוקו') לרוב מכריע של דעות הפוסקים אין כל בעיה.
לכן מי שמגדל שער צריך להתארגן נכון עם השער, לסרק את כל השערות בלי להטות אותם ובלי לאסוף אותם, ויכול להניח תפילין בברכה.
שער ארוך הוא מעשה ראוי אצל הנזיר, אבל הצעירים שמגדלים שער בתקופתנו (בדיוק כמו אלה שמגלחים את כל הראש) עושים זאת בעקבות השפעות זרות, זו התקלה האמיתית, שיש לה צדדים הלכתיים ויותר מכך צדדים ערכיים ואמוניים.
עיין סקירה מקיפה בעניין:
http://www.etzion.org.il/vbm/archive/5-halak/18hair.rtf