שיער ארוך לבנים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/11/11 10:14 כו בחשון התשעב

שאלה

שלום לרב.

האם מבחינה עקרונית מותר לבן לגדל שיער?

אם כן, האם זה מהווה חציצה בהנחת תפילין ומה אפשר לעשות בענין?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מותר לבן להמנע מתספורת תדירה, ובלבד שהדבר לא גורם לו לגאוה או להתחברות לחברים שאינם יראי השם, ושהוריו ומוריו מסכימים לכך אם הוא בגיל ילדות ולא ברשות עצמו.
השיער אינו מהווה חציצה בתפילין, אם הוא גודל בצורה טבעית. ויש חולקים.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן