שייט עסקים שיוצא בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/02/15 12:31 כ בשבט התשעה

שאלה

ישנו שייט שיוצא מארה''ב בשבת(שעון ארה''ב) והשייט הזה הוא שייט עסקים מאוד חשוב שיכול לשנות את החיים שלי בצורה משמעותית מאוד וישמש תפנית לחיים שלי..האם יש דרך שאוכל לפעול כדי לעלות על הספינה בשבת?(כולל הפעלת גוי של שבת ,הספינה גם מתחילה בשייט בשבת)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

קשה להתיר זאת, אפשר לפעמים להתיר רק אם תהיה בספינה כבר מערב שבת, וגם זה עדיין צריך לדעת פרטים נוספים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ