שייט לחו''ל - דחוף!

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 25/06/08 11:29 כב בסיון התשסח

שאלה

שלום,

ההורים שלי רוצים לשוט בספינה לחופשה.

הם ממש אבל ממש רוצים שאבוא איתם, אך אני ממש מבולבל, כל רב אומר משהו אחר ובתנאים שונים ואפילו אם יש לי כבר רב אחד אני קורא ספרים של רבנים גדולים ממנו מחלוקות בגמרא ועוד ואפילו אז אני מבולבל, אנא עזור לי! תן לי עצה מה עליי לעשות, זאת סה"כ חופשה של מספר ימים אחדים. תודה, אריאל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

דבר ראשון שאתה צריך לעשות זה לברר את נושא המחלוקות בין רבנים ואת הצורך ב"עשה לך רב" ואף שאתה קורא בספרים אחרים.

לגבי שאלתך כל עוד אתה תחת ידם של הוריך- ז"א לפני שהתחתנת והקמת את ביתך שלך אתה רשאי להקל בדברים שנמצאים במחלוקת ע"פ דרך קבלת ההחלטות ההלכתיות של הוריך, וכמו שאמר הרב אוירבך זצ"ל "המחמיר יחמיר בביתו".
לכן לעניין יציאה לחו"ל שיש שמתירים לצאת אפ' לחופשה וכך הוריך נוהגים להלכה- אתה רשאי לצאת איתם, בעיקר אם זה כה חשוב להם.

אתה יכול לקחת איתך לטיול ספר שעוסק בקדושת ארץ ישראל וכך לא תתנתק מארצנו הקדושה גם בטיול עם הוריך.

ברכה והצלחה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן