שייט באוניה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 11/10/07 13:09 כט בתשרי התשסח

שאלה

מס טלפון - 03-5328121

טלפון נייד - 0505684354

הבקשה - ברצוננו לערוך טיול שיט באוניה העוגנת במספר חופים. מהי ההלכה לגבי שבת האם מותר לעלות על ספינה לפני כניסת השבת והאניה מפליגה בשבת . האניה אינה מדוממת מנועים בעגינה .נאמר לנו שהאניה הינה כמו מעלית שבת האם זה כך? תודה על תשובתכם

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,
לצורך טיול באופן הנ"ל , דהיינו בים,
יש לצאת רק שלושה ימים לפחות לפני שבת, ונחלקו הפוסקים אם מותר לצאת ביום רביעי בשבוע או רק בשלישי. ועיינו בשו"ע או"ח סימן רמח סעיפים א,ב ובמ"ב.
בברכה,
אריאל פריש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן