שידוכים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/03/13 11:41 כב באדר התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני יוצאת עם בחור אנחנו בדרך לפגישה שלישית

אני לא יודעת מה לעשות כי הוא בחור עם יראת שמים אני לא יודעת אם להמשיך איתו או לא כי הוא ממש צדיק והרבנית שלי מכירה אותו רק המראה שלו לא מוצא חן בעיני הוא נראה חמוד לא יותר מזה

מה לעשות

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני ממליץ מאוד להמשיך בשלב זה.
לא כדאי להפסיק מיד בגלל דבר קטן שאולי בעוד שבוע שבועיים כבר לא יורגש בכלל.
מצד אחד, יתכן שבדברים אחרים הוא ימצא חן בעיניך ואז המראה שלו כבר לא יפריע לך.
מצד שני, אולי תגלי עוד דברים שמפריעים לך, אז תדעי בברור שאתם לא מתאימים ולא רק בגלל המראה.

צריך לאפשר תהליך של הכרות - לא להבהל אם לא מתאהבים מיד. אפילו אם זה לוקח חודש או יותר.
צריך לבחון דברים עמוקים:
רגיש כלפיך.
לא קפדן מדי, לא מאוד ביקורתי ושיפוטי.
פתוח - יכול לספר גם על החולשות שלו.
מודעות עצמית (להיות גם מודע לחסרונותיו).
יכול להקשיב ולקבל ביקורת,
מעוניין לקבל אותך כמו שאת ולא לנסות ל-'עצב' אותך לפי טעמו.
אלו תכונות חשובות מאוד לזוגיות טובה.

יש אנשים שהחיצוניות שלהם מאוד מלהיבה - זה מעורר התרגשות רבה, אבל בכלל לא מבטיח שיש התאמה.
דווקא כאשר החיצוניות לא מלהיבה יש אפשרות לבחון את ההתאמה באופן אמיתי. כאשר יש התאמה טובה, האהבה תתעורר בהמשך התהליך.
בהצלחה!