שחקנית תיאטרון

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 01/11/07 21:45 כ בחשון התשסח

שאלה

האם בת דתיה יכולה להיות שחקנית תאטרון ?

והיא רוצה זאת מאד אך גם רוצה לשמור על דרכי ה

תשובה

מן הבחינה העקרונית אין איסור לבת להיות שחקנית, מובן שעליה לשמור על ההלכה, כפי שאת מצהירה על רצונך לשמור על דרכי ה´. אינני יודע להיכנס לכל הפרטים, אולם מספר נושאים מיידיים שעולים במחשבתי: בהצגה שמעלה אותו תיאטרון לא יכולים גברים להיות שחקנים, גם לא במאי ואינני יודע אילו תפקידים נוספים קיימים שמלווים את ההצגה עצמה, כל אלה צריכות להיות נשים בלבד. גם הקהל שבפניו מציגות נשים לא יכול לכלול גברים, אלא קהל נשים בלבד. יש לשים לב גם לתכנים שיהיו תכנים מתאימים.
ידוע לי על כמה קבוצות נשים המציגות בפני נשים - אפשר לברר ולהתייעץ איתן ביתר פירוט לגבי התנאים בהם הן מציגות או אולי להצטרף לאחת מקבוצות אלה.