שוקולד לא כשר

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 13/08/12 12:24 כה באב התשעב

שאלה

שלום הרב,

אכלתי בטעות שוקולד שלא היה מצוין עליו שהוא כשר. לעניות דעתי הוא כן כשר (המרכיבים שלו נראים לי כשרים) אבל לא היה כתוב כשר.

מה עליי לעשות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.
רמב"ם, הלכות תשובה, פרק א', הלכה א':
"...חייב להתודות לפני האל ברוך הוא. שנאמר "איש או אשה כי יעשו אחת מכל מצוות ה' אשר לא תיעשינה... והתודו את חטאתם אשר עשו"- זה וידוי דברים.
וידוי זה מצות עשה.
כיצד מתודים? אומר: "אנא, השם, חטאתי עויתי פשעתי לפניך ועשיתי כך וכך, והרי ניחמתי (אני מתחרט) ובושתי במעשי, ולעולם איני חוזר לדבר זה".

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן