שואבי הניסים - דבר תורה לפרשת חיי שרה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/11/16 00:36 כד בחשון התשעז

שאלה

בפעם הראשונה שרבקה ממלאת מים נאמר 'יתמלא כדה'. לאחר מכן מוזכרת לשון שאיבה - 'ותשאב לכל גמליו'.

הרמב"ן מסביר ששינוי לשון זה הוא שגרם לדרשת חז"ל שהמים עלו לקראת רבקה בפעם הראשונה.

כאשר היא מילאה מים עבור עצמה לא היה צורך במאמץ ושאיבה מהעומק, שכן נעשה לה נס והמים עלו.

ומדוע לא נעשה הנס גם בזמן ששאבה לגמלי אליעזר?

רבי לוי יצחק מברדיצ'ב מסביר:

כאשר רבקה שאבה עבור עצמה לא הייתה בכך מצווה מיוחדת ולא היה ערך מיוחד למאמץ השאיבה. לכן נעשה לה נס שהקל עליה.

לאחר מכן, כאשר שאבה לגמלים, הייתה בכך מצוות גמילות חסדים.

במצוות יש ערך לעמל, ולכן לא נעשה בשלב זה נס, ורבקה זכתה למאמץ המצווה ולשכרו.

עלינו ללמוד מכך לזכור לשמוח לא רק בתוצאות מעשינו, אלא גם בתהליך ובמאמץ.

שבת שלום!

יהונתן וחברים מקשיבים

yehonatanmy@gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן