שבת ועליה לתורה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 18/02/07 23:57 ל בשבט התשסז

שאלה

1) האם מותר לי להפעיל שעון שבת לדוד שמש שיתחמם

לי בשבת בערב (לפני מוצאי שבת ) כך שישר

במוצאי שבת יהיו לי מיים חמים ?

2) קורה לפעמים שאני בבית כנסת שלא יודעים שאני לוי ומעלים אותי לתורה (קוראים לי לעלות ) בעלית ישראל מה עלי לעשות האם לעלות או להגיד להם שאני לוי ?

* חשוב לי שהפסיקות (אם יש מחלוקת ) יהיו לעדות המזרח .

תודה רבה

תשובה

שלום,
1. אני מניח שכוונת השאלה הייתה לגבי חימום חשמלי של המים, מה שקרוי 'בויילר' (דוד שמש לא צריך להדליק).
אם אכן זו היתה כוונתך, אפשר לכוון שעון שבת שיחמם את המים לקראת צאת השבת, ולהשתמש במים החמים בצאת השבת.
2. בוודאי שעליך לומר להם שהינך לוי, וטוב שתאמר להם לפני שקוראים לך לעלות, עוד כשהגבאי שואל אותך מה שמך.

כל טוב,
אריאל,
צוות ישיבת "הר-עציון".

(המשיב אינו רב)