שבת וטיפול פנים

חדשות כיפה מכון שלזינגר 14/12/06 11:30 כג בכסלו התשסז

שאלה

האם מותר להשתמש במסגרת טיפול פנים קוסמטי שצריך בו קביעות יומי (פעם בשעה לשים מי פנים) אם אני מכינה את הספוגיות לפני שבת? כמו כן האם מותר להשתמש בסבון פנים? תודה רבה

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר.

להלן תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:

א. בהנחה שמדובר בטיפול קוסמטי בריאותי שמטרתו לשפר את בריאות העור (ולא לצבוע אותו באופן חיצוני), ניתן לקבוע את הכלל הבא:
אין איסור בעצם טיפול תרופתי בשבת אם הוא איננו כרוך במלאכה, והוא נעשה לצורך אדם חולה, או שהוא נעשה כחלק מטיפול רפואי הנמשך כמה ימים.

ב. השימוש בסבון פנים נוזלי מותר גם בשבת.