שבעת המינים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/02/11 14:12 ו באדר א'

שאלה

א) מהיכן לומדים שה "דבש" שכתוב בתורה בפסוק שמדבר על שבעת המינים - הכוונה דווקא לדבש תמרים, ולא לדבש של פרי אחר ?

השאלה מתעצמת דווקא לאור העובדה שבמקום אחר מובא ברש"י ש "כל מתיקת פרי קרוי דבש" ולאו דווקא דבש תמרים.

ב) מדוע באשר לזיתים פרטה התורה וכתבה "זית שמן", ואילו באשר לדבש לא פרטה התורה, ולא כתבה "תמר דבש" אלא דבש בלבד.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

א. אני לא זוכר מהיכן לומדים שדווקא תמרים ולא תאנים לדוגמה. אולי מי מהקוראים ?
ב. כאמור, אני לא יודע

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן