שאלת משכב זכר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/08/15 16:50 כו באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב. שלחתי לך הודעה לפני מס חודשים שחטאתי במשכב זכר כמה פעמים ושאני מתחרט על כך. אתה כתבת לי שהכי חשוב שאני מבין שטעיתי ושכל תפילה ומצווה היא תעניק לי ברכה.

עכשיו יש לי שאלה נוספת: יש לי חברה חדשה בערך חודשיים. ואני לא רוצה לספר לה על הטעויות שעשיתי כי גם ניפרד בטוח. וגם אני לא רוצה להיזכר בזה. זה בסדר לא לספר נכון?

ומשהו נוסף, אני מעוניין לשכוח מזה לגמרי ושזה ייצא לי מהראש. איך אני עשה דבר כזה? תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא חייבים לספר לכל מי שמכירים על כל העבר שלנו. אבל אם ההכרות מתקדמת וצופים חתונה בהמשך, צריך בשלב מסוים לספר הכל מפני שאמון ויושר הם בסיס לזוגיות בריאה.

אי אפשר לסלק דברים מהראש, אפשר למלא את הראש ביותר ויותר דברים אחרים. הדברים החדשים, הטובים, דוחקים את הזיכרונות הקודמים ומקטינים את מקומם והשפעתם עד שהם אובדים בתהום השיכחה.